Tweedehands Auto België

Het land bij uitstek voor kwalitatieve tweedehands auto’s

Tweedehands Auto België is een afdeling van Waasland Cars te Sint-Niklaas in Oost-Vlaanderen waarbij de focus ligt op de export van tweedehandswagens naar Nederland. Zoals algemeen geweten, beschikt België ondanks haar kleine oppervlakte en beperkt inwoneraantal, over een zeer grote exportmarkt van tweedehands auto’s. Belgische tweedehandswagens zijn gegeerd en de voornaamste redenen hiervoor zijn:

Tweedehands Auto België

  • de verplichte Car-Pass die kilometerfraude uitsluit
  • de grote aanwezigheid van goed onderhouden (fiscaal zeer interessante) bedrijfsauto’s
  • de strenge jaarlijks verplichte keuring
  • de Belgische mentaliteit wagens steeds goed en op tijd worden onderhouden
  • de vele fiscale voordelen verbonden aan de aankoop van een nieuwe (en dus milieuvriendelijkere) wagen waardoor jonge en zeer kwalitatieve auto’s op de tweedehandsmarkt belanden

De Car-Pass; een uniek systeem in Europa dat kilometerfraude uitsluit

Waasland Cars werkt bij de voorkoop van tweedehands auto’s steeds samen met Car-Pass vzw, een instantie die door de overheid is aangesteld om kilometerfraude te bestrijden.

Car-Pass vzw staat in voor de levering van de zogenaamde Car-Pass die elke vorm van kilometerfraude uitsluit. De zogenaamde Car-Pass staat dan ook garant voor de juiste kilometerstand van tweedehands auto’s. De controle van de kilometerstanden gebeurt tijdens de technische keuring en anomalieën worden dan ook meteen gedetecteerd. Dit uniek systeem dat door de Belgische overheid is ingevoerd, blijkt na meer dan 10 jaar een enorm succes te zijn in de strijd tegen kilometerfraude waardoor andere Europese landen dit hoogstwaarschijnlijk in de nabije toekomst ook zullen overnemen.

Goed onderhouden tweedehands auto’s

Auto’s worden in België zeer goed onderhouden waardoor Belgische tweedehands auto’s gegeerd zijn op de tweedehandsmarkt. Dit heeft te maken met het grote aanbod aan fiscaal interessante bedrijfswagens en het belang dat wordt gehecht aan de onderhoudshistorie van een tweedehandswagen.

België, het land bij uitstek voor Europese tweedehands auto’s

Hoewel België met zijn 11 miljoen inwoners een vrij klein wagenpark heeft, exporteert het land verhoudingsgewijs enorm veel tweedehands auto’s naar andere Europese landen. De buurlanden Frankrijk en Nederland zijn dan ook de landen waar de meeste tweedehandswagen naartoe worden geëxporteerd.

tweedehands auto belgië
traxio federauto
car pass